Berättarnätet Sverige

Välkommen till den svenska berättarrörelsen

2010

SM den 13 juni 2010 kl.14 på Ljungby Berättarfestival

Grattis till 2010 års segrare Henrik Bergkvist!

Sveriges landslag till NM i Oslo; Henrik Bergkvist och Pelle Olsson

SM i berättarslam

Kan man tävla i berättande? Ann-Karin Ånman hade lärt sig under festivalen att tävling i berättande var en gammal tradition från medeltiden! Vi lär oss nytt hela tiden, även om tävlingen har några 1000 år på nacken.

Efter en klargörande inledning, strålande genomfört av Ann-Karin Ånman och Sven Hansson, var det dags för kalibreringsberättelse, där Sven lärde oss att oavsett hur vi gör så finns det en ursäkt.

Tävlingsordningen blev följande: Milica Gardasevic, Karin Ferry, Maja Andersson, Emmy Axelsson, Henrik Bergkvist, Pelle Olsson och Viktor Friberg. Vi fick i första omgången höra om hur barnvakten förvandlads till en orm, hur simlärare jobbet ändå gjorde musiken ljuv och om den ödmjuka och kloka kvinnan Manga. Vi blev varse att ondska skall med ont fördrivas, där ondskan var mögelost, ondskan kanske finns till dels i Smygehamn i alle fall om man är Stockholmare. Att inte följa strömmen eller strömmingen det kan hålla en man vid liv speciellt om mannen heter Kjell och är kär i Lillan med äpplekinderna.

Till semifinal gick Viktor Friberg, Henrik Bergkvist och Pelle Olsson. Det blev drama då Henrik gick över tiden med 13 sekunder. Men trots ett avdrag på 0,5 poäng lyckades han att ta hem segern.

Sara Arambula förre årets svenska mästare och till lika Nordisk mästare lämnade över bucklan till Henrik med en mycket stolt gest, då Henrik har varit elev till Sara.

Henrik är ny inom berättar världen och levererade sina två fantastiska historier i första och andra omgången, så då det var dags för seger historien framförde Henrik en härlig dikt, då han även tävlar i Poetryslam.

Nu ser vi fram emot ett fantastiskt Storyslam i Oslo i höst där Henrik Bergkvist och andra plats vinnaren Pelle Olsson skall försvara de blå/gula färgerna.

 

Tävlande till SM:

Norr: Karin Ferry

Mitt: Milica Gardasevic

Öst: Viktor Friberg.

Väst: Maja Andersson

Kronoberg: Emmy Axelsson

Syd: Henrik Bergkvist

WildCard: Pelle Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*