Vi har fått en ny medlemsförening i BNS. Välkommen säger vi till Berättargruppen Ägir i Skåne. Så här beskriver de sig själva: Berättargruppen Ägir föddes en julidag i år 2011, när vi Lena Hyltén-Cavallius och jag, Birgitta Hult, bestämde oss för att starta berättarkaféer i Malmö. Vi hittade samarbetspartners i ABF och Kafé Agnez, ett litet trädgårdskafé på Gamla Väster i Malmö. För att få fart bjöd vi in till berättarkaféer varannan onsdag hela sommaren. Vi har haft mellan 30 och 50 besökare på våra berättarkvällar och det har varit en stor berättarglädje, från början lite trevande men efterhand mer och mer livfull.

När vi startade gjorde vi det mest på prov och hade ingen aning om vad som skulle hända. Nu har vi knutit till oss också Anna Lundqvist. Vi har mött mycket respons så det är självklart att vi ska fortsätta med berättarkaféerna. Under hösten flyttar vi in på Chez Madame, ett rättvisemärkt, ekologiskt, vegetariskt/vegansk kafé, precis som Kafé Agnez. Där bjuder vi in till berättarkafé första onsdagen i varje månad.

Nu har vi ”etablerat” oss och vet att det finns ett stort sug efter en mötesplats för berättande i Malmö. Vi vet också att vår form fungerar. Därför vill vi vara del av ett större berättarnätverk för att få utvecklingsmöjligheter, kunskap och utbyte av erfarenheter.

Ägir finns på Facebook och har dessutom en egen hemsida.

Vi önskar Ägir Lycka Till med sitt framtida engagemang i berättarvärlden.