Mina favoritberättelser har alltid varit de om ”trickstern” man aldrig vet var man har: Nasruddin Hodja, den vise dåren från Turkiet, spindeln Anansis galna äventyr i djungeln eller varför inte vår egen upptågsmakare av högsta rang: Loke ur de fornnordiska gudasagorna! De äger sin sällsamma skönhet genom både det mänskliga och diaboliska och har alltid fått min publik att le igenkännande oavsett om jag befunnit mig i Soweto, Helsingfors, Hälleforsnäs eller i Gamla Stans gränder.

Sedan -87 har jag rest land och rike runt och hållit berättarkurser för ca 10.000 lärare, pedagoger och bibliotekarier. Under ”Kulturhuvudstadsåret” och ”Stockholm 750 år” arbetade jag med berättarutbildningar för elever i grund- och gymnasieskolor runt om i Stockholms län. Berättarkonsten som ett pedagogiskt verktyg har alltid intresserat mig och resulterat i olika projekt med dyslektiska elever. Att utveckla elevers eget berättande för att ge dem möjlighet att uppträda inför yngre barn på förskolor och bibliotek, har därför tagit mycket av min tid de senaste tio åren.
Projektet kallas nu ”Ung Berättarscen” och syftar till att sprida och utveckla det muntliga berättandet bland landets unga. Projektet drivs av Fabula Storytelling som också är min konstnärliga hemvist. Gruppen driver även Fabula Storytelling Festival varje år i Stockholm.

Kontakta mig gärna så skräddarsyr vi ett projekt för just Din skola eller arbetsplats. Då berättar jag mer om mina föreställningar, berättarworkshops, och föreläsningar. Då kan vi också undersöka hur projekt ”Ung Berättarscen” skulle kunna födas i just Din kommun.

Peter Hagberg: peter.hagberg@storytelling.se
+46(0)73 503 27 65