Vårt årsmöte hölls denna gången i Stockholm. Värdföreningar var Fabula, Berättarnätet Öst och ALBA.
Under helgen samlades ca. 25 medlemmar från föreningar norr-, söder och från mitten av Sverige i Fabulas lokaler i centrala Stockholm.
Fredag kväll startade vi upp med att under avspända former göra en rad lekfulla berättarövningar under ett rasande, snabbt tempo. Spontant berättande utifrån kortleken ”More than one story” samt berättartärningsspel gav teman för 1 – 2 minuter långa berättelser. Att variera röststyrka och tempo var en annan övning. Kvällen blev klart upplivande och många skratt hördes.

Lördagen innehöll ett späckat program. Sanna Ekström kom och presenterade Ax-kulturorganisation, där BNS sedan årsskiftet är medlemmar. Mer om det kan man läsa i medlemsbrevet alternativt på vår hemsida.
”Det inre ögat” var titeln på den workshop som Mats Rehnman gav på lördag eftermiddag i ABF-huset. Mats hade kokat ner en normalt två dagars lång kurs till tre mycket intensiva timmar. Vi tyckte alla att vi var privilegierade som fick möjlighet vara med på denna intressanta lärorika workshop. Berättarens inre öga måste se det som berättas – att skapa egna rika inre bilder – är det som det hela handlar om.

Stor del av tiden både lördag och söndag ägnades åt att fortsätta diskussionen utifrån de frågeställningar som grundlades under vårt höstmöte angående BNS förnyelsearbete gällande framtiden och nya arbetsformer.

Till middagen var vi tillbaka i Fabulas trivsamma rum och fann där en uppdukad indisk buffé. Det var inte bara fantastiskt god mat vi fick till livs utan också berättelser framförda av middagsgästerna.

Söndagens årsmöte flöt på och en mycket lång verksamhetsberättelse lästes upp.
Den nygamla styrelsen består av:
Marina Granlund, ordförande, Anna Lundquist vice ordförande, Laurina Bergqvist kassör, Ros-Marie Lindfors kassör, Verena Haller ledamot, Harleen Kalkat, ledamot. Nyvalda suppleanter är Lise-Lotte Eklund Botvalde och Ulrica Rauhala.

Tack till berättarföreningarna som ordnade årets årsmöte och ett alldeles särskilt stort tack till Fabula som lånade ut sina lokaler och såg till att vi fick kaffe vid pauserna och nydiskade muggar och tallrikar att äta på.
Vi var nog alla överens om att vi hade haft en mycket givande helg.

Vi önskar alla en skön berättar sommar!