IMG_3663

BNS hade ett fantastiskt årsmöte arrangerat av ALBA i kulturbyn i Järna. 26 deltagare fick uppleva ett otroligt inspirerande ställe som var helt perfekt för ett bra årsmöte. Helgen började med själva förhandlingarna på lördagsmorgonen och med följande dagordning.

IMG_3647

Under mötet valdes en ny styrelse och vi klubbade en spännande verksamhetsplan som diskuterades under söndagen. Följande personer ingår numera i styrelsen:

  • Ordförande • Rose-Marie Lindfors, Skellefteå berättarförening
  • Vice ordförande och webansvarig • Johan Theodorsson, BNÖ
  • Sekreterare • Birgitta Hult, Ägir
  • Kassör • Sven Hansson, Berättarklubben i Landskrona
  • Ledamot • Ann Helmer, Berättarnät Väst
  • Suppleant • Eva Andersson, Berättarnätet Kronoberg
  • Suppleant • Ulf Ärnström, Berättarnät Väst
IMG_3645

Anna, Pernilla och Lena under mötet. Alla är från Ägir.

Monika Westin och Mikael Thomasson lämnar styrelsen och vi tackar dem för ett otroligt jobb, Monika som sekreterare och Mikael som suppleant.

Efter mötet och en god lunch var det dags för medlemmar från ALBA att visa upp sin verksamhet. Vi fick smakprov på Läkande berättande i många olika former. Berättande för invandrarkvinnor, på fängelse, på sjukhus och vi fick flera härliga historier serverade på ett smakfullt sätt.

IMG_3653

Koncentration när ALBA presenterade sina projekt.

Efter ALBAs presentationer åt vi en biodynamisk middag med bla vildsvin på menyn. Läckert. Därefter var det dags för den årliga berättarkvällen i anslutning till årsmötet. Det blev en stämningsfull afton med ett 15-tal berättare från hela Sverige. Vi höll till i Örjanskolans vackra musiksal.

IMG_3658

På söndagen avslutades mötet med att vi diskuterade BNS framtid. Vi började med att forma visioner om vad BNS är om 10 år och jag kan bara säga att jag hemskt gärna vill tillhöra den föreningen som målades upp. Vi fortsatte med att diskutera BNS verksamhetsplan för 2013 uppdelad i fyra punkter. Det kommer utförligare rapporter när vi sammanställt alla fina idéer.

IMG_3652Jag vill avsluta med att rikta ett stort tack till ALBA för att ha planerat och genomfört ett fantastiskt årsmöte.

/ Johan Theodorsson