Ibland dyker man på fantastiska länkar med samlingar av sagor och berättelser. Här följer tre som jag mött på maillistan Storytell.

/ Johan Theodorsson, vice ordf BNS

Story

International Foktale Collection

Just nu finns det 1675 folksagor från hela världen i denna fantastiska samling. Det är den israeliske professorn Yoel Perez som lägger in ”Public Domain” böcker med sagor. Vilken hjälte. Otroligt enkel och sökbar.

World of tales

Så här säger siten om sig själv: ”Stories for children, folktales, fairy tales and fables from around the world”. Inte lika enkel som den förra siten men väldigt omfattande.

Karen Chace – Catch the Story Bug!

Karen Chace kallar sig Storyteller/Teaching Artist/Web Researcher och söker efter sidor med olika infallsvinklar till storytelling. Hennes blog innehåller ett oräkneligt antal siter men kolla det som ligger under etiketten ”Public domain”.