Berättarnätet Sverige

Välkommen till den svenska berättarrörelsen

Rapport från årsmötet i Malmö

IMG_1706BERÄTTARNÄTET SVERIGES ÅRSMÖTE 7-9 MARS 2014 

7-9 mars hade BNS sitt årsmöte i Malmö med Berättargruppen Ägir som värd. I år stod FEST-konferensen i fokus med två intensiva workshopdagar med Abbi Patrix. Vi fick utveckla vårt berättande konstnärligt och arbeta med hur vår svenska berättartradition ska möta Europa.

På fredagskvällen var det en berättarkväll om ”Drakar och monster” på MAF Malmö Amatörteaterforum. Internationella kvinnodagen uppmärksammades på lördagen då BNS bjöd på berättarbuffé med temat ”Tjejer!”

Årsmötesförhandlingarna hölls på söndagen 9/3 hos Hidde Yio Dhaqan.

 

STYRELSE

Till styrelse valdes Sven Hansson, kassör, Johan Theodorsson, Birgitta Hult, Ann Helmer och till suppleanter Eva Andersson och Catarina Walles. Rose-Marie Lindfors kvarstår som ordförande, vald vid förra årsmötet.

 

VERKSAMHETSPLAN

Årsmötet diskuterade verksamhetsplan och budget för 2014. BNS har ansökt hos Kulturrådet för verksamhetsbidrag för 2014. Kulturrådet har beviljat 20 000 kr för arbetet med en nordisk databas men avslagit en stor del av den övriga ansökan, varför verksamhetsplanen måste revideras.

BNS´s förberedelsearbete inför den europeiska berättarkonferensen FEST 2014 påbörjades vid BNS´s årsmöte i Göteborg 2012. Där stakade vi ut inriktningen hur Sveriges berättartradition och svenska berättare ska möta Europas berättare. Arbetet har pågått sedan dess. Workshopen med Abbi Patrix gav inspiration för medlemmarnas medverkan under FEST. I linje med detta beslutade årsmötet att ge 1000 kr i bidrag till medlemmar som medverkar i berättande under FEST 2014 i Västerbotten, upp till en högsta kostnad av 25 000 kr.

 

MEDLEMSAVGIFT

Årsmötet beslutade att höja medlemsavgiften enligt följande:

Antal medlemmar: 1-10 300 kr

11-25 600 kr

>25 + företag 900 kr

Ett starkt vägande skäl till höjningen är att Kulturrådet kräver en högre grad av egenfinansiering för att bevilja verksamhetsbidrag.

 

BNS MEDLEMSFORMERBNS årsmöte

Styrelsen väckte frågan om BNS´s medlemsformer. Idag är det berättarföreningar som kan vara medlemmar och vi erbjuder inget enskilt medlemskap.  För att vidga intresset för berättande och ge berättarintresserade inom projekt, andra kulturföreningar, institutioner och enskilda berättare möjlighet att bli medlemmar beslutade årsmötet att en grupp ska arbeta med frågan om medlemsformer och presentera ett förslag vid nästa årsmöte.

Text: Birgitta Hult

Bilder: Rose-Marie Lindfors

1 kommentar

  1. Tack alla för senast, allt var så trevligt ordnat i Malmö!
    Skulle ni vilja lägga till bankgiro- eller plusgironummer vid avgifterna till BNS så blir det lättare för alla att betala?
    Glad vår!
    Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*