FEST_logo&textBerättarnätet Sverige är i år värd för den Europeiska Storytelling konferensen FEST.. Mats Rehnman inviger konferensen. Berättarnätet Sverige finns med i ett Europeiskt nätverk där vi tillsammans lyfter och utvecklar det muntliga berättandet.

Här några klipp från programmet:
A Look At The Past To See The Future:Mats Rehnman & Coppelie Cocq.About the roots of storytelling, the language and the imagery of orality and the context in which stories appear.
Västerbotten Storytelling Region – Our Journey
Background stories, how we started collaborating, and why.
“Stories from Sweden”Storytellingevening outside in the surroundings, with Storytellers from Sweden.
Walk with stories & Joiks on the Sami culture. Jörgen Stenberg
”Cooperation within Europe” a future perspective,

 

2013-04-07 Foto Erik Löfberg Om lille Schlomo28 st av Sveriges alla berättare kommer till Västerbotten och bjuder de 60 europeiska deltagarna på berättelser från hela landet. En av dem är Lena Kronberg från Lund. Hon kommer att rapportera om sina upplevelser här. Lena, vilka förväntningar har du inför konferensen? ”Mina förväntningar inför FEST är mycket höga. Det vattnas i munnen på mig när jag tänker på FEST. Alla dessa berättelser, alla nya bekantskaper, alla magiska stunder, maten, naturen, jojken, solen. Det enda jag oroar mig för är att de ska bråka på flygplatsen, om min konstiga packning och att det ska bli mycket mygg när vi är i samebyn, eftersom jag är allergisk.” Foto Erik Löfberg