BNÖ3Jörgen och Johan i Berättarnätet Öst fick en idé: En berättarkväll helt utan regler.  Vi vidgar våra vyer, öppnar för formöverträdelser, gränskränkning och experiment vad gäller innehåll, struktur, verkningsmedel, instrument, stilart, AndreasJohan-e1411460057202språkbruk och hyfs? Ja, varför inte! Ett tillfälle där fler berättande element som mim, musik, maskerad, ljud, bild, teater, scenskräck, performance, poesi, teknik, fysik, matematik, gymnastik, filosofi, dockor, skulptur, modellera och rekvisita, och vad ej medmera, – ges plats att delta i framförandet av gamla och nya berättelser. 6 september var det dags på Teater Pero.

Här är deras rapport från ”Va, är detta berättande? En muntlig VadDuVillKväll!

BNÖ2Vi uppmanade till test av berättaridéer som vidgar trygghetsramar. Berätta på andra sätt! Skippa ”Så kan man väl inte göra”-tankarna. Och det blev väldigt lyckat. Ett vågspel som gav mersmak. Fantastiskt att uppleva som igångdragare var de deltagandes uppställning och kreativitet och hur publiken svarade med värme, bar oss och gjorde oss alla extra ”begåvade”. Vi fyllde Teater Peros lilla scen till brädden och kontentan av det hela blev, hur, när och var kan vi göra detta nästa gång?

http://berattarnat-ost.se/va-ar-detta-berattande/

Bilder uppifrån och ner:
Catarina Abelli får med sig publiken i kvaddansberättande
Johan Theodorsson och Andreas Risan träffas och berättar på temat ensamhet, helt orepeterade!
Marina Granlund som bjudit in Usha Balasundaram  berättar indisk saga med mudras-dansstöd
Foto och text: Jörgen Bodner