Arrangörerna av BNS årsmöte vill hälsa alla medlemmar i välkomna till ett PANELSAMTAL OM ARRANGÖRSKAP OCH MARKNADSFÖRING den 13 mars på Teater Pero kl 14-16.
(Drop in med fika från 13.00)

lindfors2365-008_web1

Rose-Marie Lindfors, ordförande i BNS, delar med sig av sina erfarenheter som arrangör av berättarevenemang

BNS håller årsmöte den 13-15 mars i Stockholm. Styrelsen i Berättarnätet Öst fick en förfrågan om anordna ett seminarium som ger kloka och erfarna svar på frågor om arrangörskap och marknadsföring i samband med berättarevenemang av skilda slag. Exempelvis, hur bildar man en förening, startar ett berättarcafé, en festival eller en konferens? Hur får man publiken att komma?

Därför inbjuder vi nu till ett seminarium som skall handla om just dessa frågor på Teater Pero, där för övrigt merparten av årsmötets programpunkter kommer att gå av stapeln. (Dock ej själva årsmötesförhandlingarna som kommer att äga rum i Vårby gård söndagen den 15:e mellan kl 10:00 och kl 13:00.)

Vi erbjuder intresserade att ladda upp med frågor inför detta, gärna skicka in dessa i god tid innan, eller bara ha dem i beredskap inför seminariet. Vi kommer att ha ett program som i erbjuder både teoretiska och praktiska övningar i ämnet. + en panel av erfarna producenter / arrangörer. Förutom Rose-Marie Lindfors som har gedigna erfarenheter att arrangera både stort och smått som ordförande i BNS samt ingått i styrelsen för FEST. Johan Theodorsson och Jörgen Bodner ifrån BNÖ – som arrangörer av detta årsmöte och åtskilligt annat de senaste decennierna, bl. annant; ”Va- är detta berättande”  ( se http://berattarnat-ost.se/va-ar-detta-berattande/  ) , åtskilliga Berättarslam osv.  Sist men inte minst, en särskilt inbjuden veteran, Tommy Andersson, som suttit på flera stolar, dels som producent i flera fria teatergrupper men även klivit över och suttit som  evenemangs-producent i Uppsala kulturförvaltning.

Vi samlas till årsmötets första programpunkt från kl 13 fredag e.m. då det blir drop in med fika som BNS bjuder på. Vi börjar detta seminarium kl 14. Håller på till ca kl 16, eller längre, beroende på vad spännande som uppstår under dessa timmar. Kl 19:00 dags för Jan Blake att bjuda på något alldeles extraordinärt i storytellingvärlden – The Old Woman!

Hela programmet hittar du här.