12004873_890345534388274_7224384260145320150_nFabula börjar nu ett nytt samarbete med Produktionsbolaget Munck och startar tillsammans med dom ett nytt koncept – Storydox. Storydox är en berättarscen men också en podcast och en youtubekanal där scenkvällarna kommer spridas.

Storydox föreställningar kommer äga rum tre gånger under hösten med premiär 22 oktober. Varje kväll har ett givet tema som speglas och reflekteras i berättelserna på ofta helt oväntade sätt. Här ges plats åt röster och berättelser som inte hörs i andra sammanhang, vid sidan av journalistiskt aktuella berättelser och kanske en och annan kändis…

Berättarna som du möter på Storydox kommer från hela landet, blir noga utvalda och coachade av Fabulas berättarcoachar. Ingen föreställning är den andra lik. Allt är live. Allt är på riktigt.

Premiärens tema är På gränsen. En rappare dansar ihop pengar till mat med sin mamma, en teaterpedagog korsar avgränsningen inne på rättspsyk, en bibliotekarie minns sjömanshistorien om ett brustet hjärta, ett blodigt handfat och ett oförglömligt territorialt ingrepp.

Storydox scenkvällar spelas in av Produktionsbolaget Munck och läggs sedan ut som youtubeklipp och podcasts. Några smakprov går redan nu att se från vår pilotscen i maj. Besök Storydox hemsida (www.storydox.se) och lyssna på tillberättelser under tema Revolt, eller kanske vill du pitcha din egen självupplevda berättelse för oss. Formulär och instruktioner finns också på hemsidan!

Precis som tidigare fortsätter Fabula även att arrangera sin välbesökta Fabula Berättarscen. Storydox är en utökning av vår repertoar. Nu gör vi alltså två olika officiella berättarscener – Storydox och Fabula Berättarscen. Båda äger rum på Teater Peró på Sveavägen i Stockholm. Varmt välkomna!

Storydox föreställningar:

22 oktober Tema På gränsen
19 november Tema Lurad!
17 december Tema Midnatt
Tid och plats: Teater Peró kl. 19. (Sveavägen 114 i Stockholm)

Biljetter: http://pero.se/gastspel/storydox Eller: 08-6129900

Mer info: www.storydox.se    http://www.facebook.com/Storydox-sant-på-scen