IMG_5999Efter FEST-konferensen i somras har det tagits ett initiativ från Spanien att försöka genomföra ett stort europeiskt projekt med målet att synliggöra storytelling i hela Europa. Det enorma tält som ni ser på bilderna skulle turnera genom 16 länder och stanna 7-10 dagar i varje land. När tältet kommer till Sverige ska berättare från hela Sverige visa upp sig, internationella berättare ska uppträda och det kommer att vara workshops och seminarier. Ansökan till projektet hos EU är i oktober 2016 och projektet skulle om man får bidrag genomföras under 2017. Vill vi i Sverige vara med om vi får pengar från EU och projektet blir av? Vi i BNS styrelse tror det och och det skulle behövas mycket hjälp från flera olika berättarföreningar. Fortsättning följer.

Tyvärr kan tältet bara vara på en plats då det är kostsamt att sätta upp/ta ner det. Vilken plats skulle vara den bästa i Sverige tycker du?IMG_7370

IMG_7415