Välkommen till Stora berättardagen på Nordiska museet 20 mars – en dag för inspiration och berättelser.

Världsberättardagen 20 mars fyller Nordiska museet och Sveriges Hembygdsförbund museet med ett myller av berättaraktiviteter. Besökarna får chansen att berätta själva i workshops eller på den öppna berättarscenen, men också lyssna på muntliga berättare på olika scener och i berättarhörnor runt om i museet.

Maria Lundqvist, skådespelerska och artist, Mustafa Can, journalist, och Pelle Olsson, trefaldig vinnare av SM i berättarslam, är några av de personer som bidrar med sina berättelser. Det blir en inspirationsdag för alla som vill dela med sig av egna berättelser, exempelvis på webbplatsen www.minnen.se.

Sveriges Hembygdsförbund och Nordiska museet driver under jubileumsåret projektet Mötesplatser. Tillsammans samlar vi in berättelser på www.minnen.se. Insamlingen pågår under hela året och kommer att ge en samtidsbild av det sociala livet i Sverige under 2016.

http://www.hembygd.se/hembygdensar/berattardag-pa-nordiska-museet-20-mars/