Från Sagobygdens websida, http://www.sagobygden.se/ny-kurs-i-muntligt-berattande-2018

Ny kurs i muntligt berättande 2018

Anmäl dig redan nu till vårens distanskurs: Muntligt berättande i förskola och skola. Kursen är på 15 hp, halvfart och riktar sig till verksamma eller blivande lärare i förskola och grundskola. Sista anmälningsdag: 15 oktober 2017

För andra året i rad samlar vi flera av landets mest erfarna lärare inom muntligt berättande för att ge alla med intresse för pedagogiskt berättande möjlighet att fördjupa sig i ämnet. Kursen är ett samarbete mellan Linnéuniversitetet och Sagomuseet i Ljungby.
Som student får du bakgrunden till det muntliga berättandet och dess former i olika tider, t.ex. folksagor, fabler, sägner och myter. Flera moment i kursen påvisar berättandets pedagogiska möjligheter varav särskilt språkutveckling, värdegrundsfrågor och mångkultur betonas. Ett annat viktigt kursinnehåll handlar om hur man levandegör ett kunskapsområde med ämnesberättelser. Vid de fyra fysika helgträffarna  ingår praktiska berättarövningar och berättarteknik som en viktig del.

Kursen avslutas på Ljungby Berättarfestival 2018, där studenterna får möjlighet att njuta och inspireras av scenberättande i mästarklass.

Här är några citat från tidigare studenter:

”Jag tänker ett steg längre nu, berättande är inte bara underhållning längre”

”Många bra och roliga övningar”

”Jag känner mig mycket tryggare med att berätta”

”Bra med både teoretiska och praktiska moment”

”Fått massa feedback”

Anmäl dig på Linnéuniversitetets hemsida